Saltar a continguts

Institut Privat d'Estudis Món Juïc

Navegació

Menú principal

Cum Laude 2011

Ricard Bru Ampliar imatge
Ricard Bru i Turull
Els orígens del Japonisme a Barcelona

El Paranimf de la Universitat de Barcelona va acollir el 19 de desembre l'acte de lliurament de la quarta edició del premi «Cum Laude». Presidida pel rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, en representació de la Xarxa Vives, la cerimònia va comptar amb la presència del secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà, i de la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Yvonne Griley. També hi participaren Tessa Calders, presidenta de l'Institut Món Juïc, Ignasi-Xavier Adiego, vicedegà de la Facultat de Filologia de la UB i director de la tesi guanyadora i Ignasi Casadesús, secretari executiu de la Xarxa Vives.
Carles Múrcia, doctor en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona (UB), ha recollit el guardó per la tesi «La llengua amaziga a l'antiguitat a partir de les fonts gregues i llatines». Al seu torn, Ricard Bru, doctor en Història de l'Art per la UB, ha vist distingida amb amb un accèssit la seva tesi «La presència del Japó a les arts de la Barcelona del vuit-cents (1868-1888)». La tesi guanyadora ha estat publicada per l'Institut Món Juïc i la UB, mentre que l'edició de l'obra finalista és fruit de la col·laboració del IMJ i de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. A més, l'acte va comptar amb interpretacions al piano per part d'Ignasi-Xavier Adiego, al violí de Ricard Bru i les veus d'Eulàlia i Mariona Vernet, de Jordi Casals i d'Araceli Rosillo.
Convocat per l'Institut Món Juïc amb la col·laboració de la Xarxa Vives, el premi compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria d'Universitats i Recerca del Departament d'Economia i Coneixement i de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.