Saltar a continguts

Institut Privat d'Estudis Món Juïc

Navegació

Menú principal

Activitats 2010

Portada L'exemple dels jueus Ampliar imatge
Presentació del libre L'exemple dels jueus de Joan Pérez Ventayol
JUNY 2010

L'obra és el resultat de la recerca de doctorat iniciada per Joan Pérez i Ventayol, que ara ha vist la llum sota el títol de "L'exemple dels jueus. El catalanisme d'esquerres i la seva visió del poble jueu, del sionisme i del conflicte a Palestina (1928-1936)". El llibre es presentarà el 16 de juny, a les 19.30 h, a l'Espai Memorial Democràtic.

L'estudi dóna les claus per conèixer i entendre el peculiar corrent d?aproximació de Catalunya cap a la realitat jueva durant els anys vint i trenta. Una implicació, comprensió i solidaritat que es va plasmar, sobretot, en la premsa més representativa del catalanisme democràtic i republicà, com ara a La Publicitat, La Humanitat, L?Opinió, La Nau, Mirador o La Rambla i en diferents obres publicades aquells anys.

L'acte de presentació del llibre anirà a càrrec de l'historiador Joan B. Culla, qui també ha escrit el pròleg, i de Tessa Calders, directora de l'Institut Privat d'Estudis Món Juïc. També hi serà present el seu autor, Joan Pérez i Ventayol.

Quan? 16 de juny, a les 19.30 h On? Espai Memorial Democràtic Via Laietana, 69 Barcelona>