Saltar a continguts

Institut Privat d'Estudis Món Juïc

Navegació

Menú principal

Col·lecció Cum Laude

Logotip Cum Laude Ampliar imatge
Col·lecció Cum Laude

En crear l'Institut Món Juïc preteníem dotar-nos dels mecanismes necessaris per aconseguir una recerca de qualitat dins l'àmbit del judaisme català. Des del moment que es feu efectiva aquesta associació, no hem parat de treballar: hem engrescat estudiosos d'universitats d'arreu, hem aconseguit col·laboracions de diferents centres, institucions i entitats, i ja es comença a fer tangible el fruit de la nostra feina.
És per això que pensem que ha arribat el moment de dedicar una part dels nostres esforços a assolir un dels altres objectius que ens vam proposar. Es tracta de recolzar els investigadors universitaris de l'àrea d'humanitats, que compromesos amb la nostra llengua, redacten les seves tesis doctorals en català. Hem de ser capaços de demostrar que la nostra llengua, quan el contingut que revela és de qualitat, travessa fronteres com qualsevol altra, i que les primícies, les troballes i els resultats de la recerca dels nostres investigadors s'han de fer públics en català per tal d'assegurar-ne el prestigi.

La col·lecció Cum Laude vol ser un incentiu per a tots aquells joves que es dediquen a la recerca doctoral de més alt nivell i ho fan sense renunciar al català. En reconeixement a la tasca d'aquests investigadors, que han de ser el futur de les humanitats a casa nostra, cada any triarem la millor tesi d'entre totes les que s'hagin llegit a les universitats catalanes en l'àmbit de les lletres, i la publicarem en una edició conjunta de l'Institut Món Juïc i la universitat en el marc de la qual s'hagi fet la recerca. Col·laboren en aquesta empresa l'Institut Joan Lluís Vives i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta col·lecció també obrim la primera edició dels Premis Cum Laude, amb els que volem recompensar econòmicament els autors de les tesis publicades.