Saltar a continguts

Institut Privat d'Estudis Món Juïc

Navegació

Menú principal

Activitats 2013-2015

ACTIVITATS 2013-2015

 

 Activitats dutes a terme en relació al projecte Xarxa de Calls

El projecte Xarxa de Calls, contempla dos objectius: a) la recerca als arxius  amb la participació de diferents sectors de la societat b) la creació d’una xarxa que inclogui tots els indrets dels territoris de parla catalana on hi hagué presència jueva. 

 

 2013 

Abril:

-          Participació a Ripoll al Recercat de l’IRMU. Stand de l’Institut Món Juïc exposant els llibres i els posters de les diferents activitats dutes a terme per l’Institut, especialment les relatives al projecte de recerca Xarxa de Calls.

Maig:

-          «Transcripció, edició i estudi dels documents relatius als calls de Tàrrega i Verdú conservats a l’Arxiu parroquial de Verdú (1295-1492) / Transcription, edition and study of the documents related to the Catalan Jewries of Tàrrega and Verdú preserved at the parochial Archive of Verdú (1295-1492). Memòria anual ‘Xarxa de Calls’» Centre d’interpretació del call (MUHBA, Barcelona). A càrrec de Josep Xavier Muntané. 

Octubre:

-          Conversa amb Glòria Renom per concretar els termes de la nova presentació  al Parlament de la proposta de creació d’una Xarxa de Calls.

-          Reunió de treball amb J. Muntané, Clara Jauregui, Esperança Valls i Tessa Calders per preparar una sessió informativa sobre la recerca duta a terme en ralació al projecte Xarxa de Calls.

-          Dia 16. S’aprova al Parlament de Catalunya la proposta de resolució per crear la Xarxa de Calls. La Diputada Glòria Renom, a instàncies de l'Institut Món Juïc, després d'haver parlat amb tots els representants dels grups del Parlament, va presentar la proposta per CiU (Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya núm 172 Resolució 353 X, pàg. 16)

Novembre:

-          Reunió al Palau de Virreina amb Josep Lluís Alay que encarrega a l’Institut un informe dossier sobre la Xarxa de Calls per tal de fer efectiva la seva creació.

Desembre:

-          Trobada a l’Ajuntament de Tàrrega amb l’alcadessa i els regidors per parlar de la implicació de la vila en la Xarxa de Calls.

 

2014

Gener:

-          Lliurament de l’informe de la Xarxa de Calls a Concepció Amills al Palau de la Virreina.

-          Presentació a l’Espai Call dels treballs de recerca duts a terme per membres de l’Institut  (Esperança Valls, Clara Jáuregui i Josep Xavier Muntané), presentació del projecte Xarxa de Calls (Tessa Calders) i del projecte arqueòlogic de Tàrrega (Anna Colet i Oriol Saula) davant de Sophie Hirst coordinadora de projecte de la RFHE .

-          Segon dia de treball dedicat a Sophie Hirst. Visita guiada del Call a càrrec d’Eulàlia Vernet. Visita a l’Arxiu Històric de la Ciutat amb una classe pràctica i selecció de manuscrits rellevants, impartida per Maria Cinta Mañé. Traducció a l’anglès de totes les jornades duta a terme per Diana Coromines.

Març:

-          Reunió a l’IEC amb Recercat per preparar la propera exposició dels membres de l’Institut Muntaner.

-          Trobada al Parlament amb Glòria Renom per planificar el desenvolupament de la Xarxa de Calls.

 Abril:

-          Sessió a l’Ajuntament per acordar detalls sobre la celebració anual del Recercat a Barcelona, amb Jaume Ciurana, Josep Lluís Alay i la resta de representants de les diferents institucions membres de l’Institut Ramon Muntaner.

Maig:

-          Participació a la jornada del Recercat a l’Ars Santa Mònica. Muntatge de l’stand amb  llibres i posters. Taula rodona, Esperança Valls exposa el projecte Xarxa de Calls.

-          Reunió amb Josep Lluís Alay a la seu de l’Ajuntament per parlar de la implicació de Barcelona en el projecte de la Xarxa de Calls.

Juliol:

-          Panel: “Xarxa de Calls”. A Macro-research  Project about  Medieval  Catalan  Jewish Communities”. Institut d’Estudis Món Juïc. Organització i moderació de la sessió. Xth Congress of the European Association for Jewish Studies. Paris. Dirigit per Esperança Valls.

 

2015

Juliol:

-          Visita a Lleida amb el rabí de la Comunitat Israelita de Barcelona, Victor Sorenssen, president de la CIB, la Dra. Maria Josep Estanyol, el Sr. Ton David, i l’Institut Món Juïc per tal de comprovar la hipòtesi d’un miqvé lleidatà.

 Octubre:

-          Visita de l’Institut Món Juïc a les excavacions portades a terme al Call de Lleida, amb els serveis d’arqueologia de Tàrrega i Lleida.

 --------------------------------------------------------------------------------------

Difusió de la nostra recerca

Per tal de difondre els resultats de la recerca duta a terme pels membres de l’Institut Món Juïc, no només hem participat en diversos congressos, seminaris i jornades, sinó que també hem treballat en estreta col·laboració amb el MUHBA.

 

2013

Gener:

-          Sesió de treball al MUHBA amb Joan Roca, Eulàlia Vernet, Esperança Valls i Tessa Calders per preparar la celebració del 750 aniversari de la Disputa de Barcelona. Arran d’una idea d’Esperança Valls, Tessa Calders es compromet a teatralitzar el text hebreu (traduït al català per Eduard Feliu) de la Disputa de Barcelona.

-          Oferiment de part de Josep lluís Alay d’un espai al c/ Rull per ubicar-hi la seu de l’Institut Món Juïc, atès que la possibilitat d’anar al castell de Montjuïc queda descartada del tot.

-          Ponència: Fonts per a l'aprenentatge de la medicina: practicants jueus a la Barcelona dels s.XIII-XIV  at Els Abrils de l'Hospital 2013. Documentary and visual sources for the historical study of hospitals, held at the Catalonian Library and Sant Pau Hospital. A càrrec de Clara Jáuregui.

-          Post a la secció de Medievalistes en bloc (IRCVM) del bloc de la revista Sapiens, 25 de gener, amb Meritxell Blasco: Patrimoni dels jueus catalans: l’hebreu i el català. A càrrec de Jordi Casals.

-          Curs: “Les manuscrits hébreux des Archives de Gérone. Une source pour l’étude historique, économique, et linguistique des Juifs en Catalogne”, per al seminari Histoire médiévale et moderne des Juifs: sources hébraïques, latines, vernaculaires del Centre National de la Recherche Scientifique - École Pratique des Hautes Études lem — UMR 8584 -Nouvelle Gallia Judaica. Montpeller. Impartit per d’Esperança Valls.

Febrer:

-          Conferència: «Interrogants sobre la vida quotidiana dels jueus de Tàrrega» Museu Comarcal de Tàrrega. A càrrec de Josep Xavier Muntané.                           

Març:

-          Assistència i participació en les Segones Jornades ARDIT de Networking en Recerca Interdisciplinària, Barcelona, de 16 hores, els dies 21 i 22 de març de 2013. Organizat per ARDIT - Cultures Medievals, amb la col·laboració de la Secció Catalana de Filosofia Medieval de l’Institut d’Estudis Catalans, el Màster de Cultures Medievals de la UB, l'IRCVM i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC - Barcelona). Amb la ponència: Conèixer el món a través de les fonts hebraiques: de glossaris i viatges, i amb la participació de posta en escena de l’Ordo Virtutum d’Hildegarda de Bingen, amb Ardit Ensamble. A càrrec de Jordi Casals.

-          Sessió de treball al MUHBA amb Joan Roca, el seu equip, Esperança Valls i Tessa Calders per preparar el 750 aniversari de la Disputa de Barcelona.

-          Ponència: «Below the words pronounced aloud” Internal Structure of the Solemn Oath of the Jews of Catalonia: Usatges 171 (Hec est forma)» Congrés: First Annual Symposium on Medieval and Renaissance Studies. Saint Louis University (USA) A càrrec de Josep Xavier Muntané.                                

Abril:

-          Participació a Ripoll del Reccercat de l’IRMU. Stand de l’Institut Món Juïc amb exposició de llibres i posters de les diferents activitats dutes a terme per l’Institut Món Juïc.

-          Seminari: Ha-Nos'im: Perspectives dels viatgers jueus medievals at Seminaris en Tàndem - ARDIT, held at the University of Barcelona. A càrrec de Clara Jáuregui.

-          Impartició de classe de 3 hores en el curs de Reconstruir l'Edat Mitjana. Les identitats reflectides, organitzat pel Departament d'Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia Cultural de la Universitat de Barcelona, el 22 de novembre, amb el títol: Conservar el caràcter de la identitat o assimilar-se a la majoria: els jueus medievals. A càrrec de Jordi Casals.

 Maig:

-          Reunió al MUHBA amb Joan Roca, Tessa Calders i Esperança Valls per preparar la jornada dedicada a la Disputa de Barcelona.

-          Visita de J.X. Muntané i Tessa Calders a l’espai del carrer Rull per parlar amb l’arquitecte i el representant de l’Ajuntament de les necessitats de l’Institut Món Juïc abans de l’inici de le dels obres.

-           Sessió de treball al MUHBA amb Agustí Espriu –encarregat de dirigir l’adaptació teatral de la Disputa de Barcelona–, Eulàlia Vernet, Esperança Valls, Tessa Calders i la resta de col·laboradors de Joan Roca per enllestir els detalls de la jornada sobre la Disputa de Barcelona.

-          Post a la secció de Medievalistes en bloc (IRCVM) del bloc de la revista Sapiens, 7 de juny, : Camina que caminaràs: el jueu errant i altres mites. A càrrec de Jordi Casals.

-          Ponència: “Les manuscrits hébreux des Archives de Gérone. Une source pour l’étude historique, économique, et linguistique des Juifs en Catalogne”, per al seminari Histoire médiévale et moderne des Juifs: sources hébraïques, latines, vernaculaires del Centre National de la Recherche Scientifique - École Pratique des Hautes Études lem — UMR 8584 -Nouvelle Gallia Judaica. Montpeller. A càrrecd’Esperança Valls.

Juny:

-          Reunió al MUHBA amb Joan Roca per concretar l’enfocament de la visita guiada al call i perfilar la representació teatral de la Disputa de Barcelona que s’han de dur a terme dins el marc de la jornada dedicada a commemorar el 750 aniversari de la Disputa de Barcelona.

-          Dia 20 matí. Jornada sobre la Disputa de Barcelona. Tessa Calders presentació de Francesco Bianchi i moderació de la mesa.

-          Dia 20 tarda. Representació teatralitzada de la Disputa de Barcelona.

-          Post a la secció de Medievalistes en bloc (IRCVM) del bloc de la revista Sapiens: Camina que caminaràs: el jueu errant i altres mites. A càrrec de Jordi Casals i Clara Jáuregui.

-          Post a la secció de Medievalistes en bloc (IRCVM) del bloc de la revista Sapiens, 7 de juny, amb Clara Jáuregui: Camina que caminaràs: el jueu errant i altres mites. A càrrec de Jordi Casals.

-          Comunicació: «Circumstàncies de la presència de manuscrits en cobertes de manuals notarials, contingut i importància.» Visita a l’Arxiu Históric Girona. “Third International Conference on Family, Society and Daily Life in the Sefardi World”. The Society for Sefardic Studies. Girona. A  càrrec d’Esperança Valls.

Juliol:

-          Representació teatral de la Disputa de Barcelona a la Plaça del Rei.

-          Post a la secció de Medievalistes en bloc (IRCVM - Institut de Recerca en Cultures Medievals) del bloc de la revista Sapiens, 22 de juliol: Deixem-nos de tantes càbales i parlem de la Càbala. A càrrec de Jordi Casals.

-          Intervenció en taula rodona amb la comunicació sobre Els principis bàsics de la Càbala, a l'exposició sobre Salvador Espriu: «País d’Espriu, pont de llengua: tomb cabalístic per una vella i encerclada terra» al Col·legi Major Universitari Ramon Llull de Barcelona. A càrrec de Jordi Casals.

-          Post a la secció de Medievalistes en bloc (IRCVM - Institut de Recerca en Cultures Medievals) del bloc de la revista Sapiens, 22 de juliol: Deixem-nos de tantes càbales i parlem de la Càbala.

-          Ponència, «Transcription, edition and study of the documents related to the Catalan Jewries of Tàrrega and Verdú preserved at the parochial Archive of Verdú (1295-1492 The Xth Congress of the European Association for the Jewish Studies.  París. A càrrec de Josep Xavier Muntané.

-          Seminari : "Dissidences religieuses à contenu messianique ou millénariste d'Europe et d'ailleurs", organized by FRAMESPA, LISST, CDA and CIRCAED, held at the University of Toulouse. A càrrec de Clara Jáuregui.

Octubre:

-          L’Institut fa acte de presència a Montesquiu en l’Homenatge a Carles Muñoz Espinalt.

-          Reunió amb J.X. Muntané, Clara Jáuregui, Esperança Valls i Tessa Calders per preparar una sessió de treball sobre la Xarxa de Calls

-          Comunicació, «Le dilemme de l’usure modérée. La norme sous Jacques I: Barcelona, 1228, et Gérone, 1241» Minorités et Cohabitations Religieuses du Moyen-Âge à nos Jours. Nantes. A càrrec de Josep Xavier Muntané.

-          Impartició de classe de 3 hores en el curs de Reconstruir l'Edat Mitjana. Les identitats reflectides, organitzat pel Departament d'Història de la Filosofia, Estètica i Filosofia Cultural de la Universitat de Barcelona, el 22 de novembre, amb el títol: Conservar el caràcter de la identitat o assimilar-se a la majoria: els jueus medievals. A càrrec de Jordi Casals.

Desembre:

-          Presentació per escrit d’un seguit d’al·legacions defensant la transcripció, duta a terme per l’Institut Món Juïc, de la placa commemorativa de la Disputa de Barcelona que ha encarregat l’Ajuntament de la ciutat.

-          Reunió amb Joan Roca, Tessa Calders i Esperança Valls per acordar els termes de col·laboració del MUHBA en l’organització del V Congrés per a l’Estudi dels Jueus en Territoris de Parla Catalana.

 

 2014

Gener:

-          Trasllat de l’Institut Món Juïc a la seu del carrer Rull.

-          Dia 27. Presentació a l’Espai Call dels treballs de recerca realitzat pels membres de l’Institut becats p(Clara Jáuregui, Josep Xavier Muntané i Esperança  Valls),  i del projecte arqueològic de Tàrrega (Anna Colet i Oriol Saula) a Sophie Hirst coordinadora de projectes de la RFHE.

-          Dia 28. Segona jornada de treball dedicada a Sophie Hirst. Visita guiada al call a càrrec d’Eulàlia Vernet. Visita a l’Arxiu Històric de la Ciutat i classe pràctica i presentació de manuscrits destacats a càrrec de Maria Cinta Mañé.

-          Reunió a l’Ajuntament de Barcelona amb Jaume Ciurana  i Josep lluís Alay per defensar el model de transcripció adoptat per l’Institut Món Juïc enfront de la proposta que defensa la SCEHB. Hi assisteixen Josep  Muntaner, Pere Casanelles, Josep Xavier Muntané, Ana Bejarano i Tessa Calders.

Març:

-          Reunió al carrer Rull amb els arqueòlegs de l’Ajuntament, Clara Jáuregui i Tessa Calders per establir col·laboracions.

-          Visita a Tàrrega de Tessa per assistir a la inauguració de l’exposició dels avalots de 1348 i reunió amb l’alcadessa i els regidors.

-          Entrevista amb la dibuixant C. Angelet que presenta a l’Institut el projecte d’un conte en hebreu escrit i il·lustrat per ella.

-          Reunió a l’IEC per preparar la propera expocició del Recercat de les institucions vinculades a l’Institut Ramon Muntaner.

-          Reunió al MUHBA amb Joan Roca per fer balanç de col·laboració Museu-Institut.

Abril:

-          Reunió a l’Ajuntament per parlar del Recercat amb Jaume Ciurana, Josep lluís Alay i la resta de representants de les diferents institucions membres de l’Institut Muntaner.

-          Runió al MUHBA amb Joan Roca i Tessa Calders per tractar exclusivament el projecte de remodelació de l’Espai Call.

-          Reunió al carrer Rull amb els arqueòlegs Xavier maese Fidalgo i Carme Miró i Tessa Calders per parlar de la presentació de la recerca sobre la necròpolis de Montjuïc al V Congrés per a l’Estudi dels Jueus en Territoris de Parla Catalana.

-          Moderació en la sessió Estudi i edició de textos d'època medieval dels Seminaris en Tàndem, organitzats per l'Associació de Recerca i Difusió Interdisciplinària en Cultures Medievals - ARDIT Cultures Medievals, el 9 d'abril, dels ponents Tània Alaix, Cèlia Nadal i Sergi Sancho. A càrrec de Jordi Casals.

Maig:

-          Assistència al lliurament dels premis Recercat.

-          Participació a les jornades del Recrcat a l’Ars Santa Mònica. Muntatge de l’stand amb els llibres i posters de  l’Institut Món Juïc. Participació d’Esperança Valls a la taura rodona sobre els projectes de recerca, que du a terme l’Institut Món Juïc

-          Reunió a l’Ajuntament amb Josep Lluís Alay, Tessa Calders i Esperança Valls per parlar de la importància de desfer-nos de la Red de Juderías i per fer balanç de la col·laboració de l’institut Món Juïc i el consistori barceloní.

Juny:

-          Visita del palau d’estiu dels reis catalans a Valldaura –per tal de localitzar les inscripcions hebrees–, amb Núria Miró, Xavi Maese, Eulàlia Vernet i Tessa Calders.

-          Sessió de treball al MUHBA amb Joan Roca, Carles Vicente, Mònica Martínez, Adelina Casanova, Carme Miró, Jordi Casanovas i Esperança Valls (via skipe) i Tessa Calders. El tema de treball és la remodelació de l’Espai Call des de l’Institut Món Juïc. Des de l’Institut Món Juïc argumentem la necessitat d’incloure als panells les explicacions en hebreu, en detriment del castellà; també, defensem la necessitat d’adoptar la transcripció de l’hebreu al català emprada per l’Institut Món Juïc.

 Juliol:

-          Participació al congrés de la European Association for Jewish Studies a París. Presentació de comunicacions de Clara Jáuregui, Josep Xavier Muntané (llegida per Oriol Saula), Constantí Salmerón, Esperança Valls, Tessa Calders i Oriol Saula.

-          Panel: “Xarxa de Calls”. A Macro-research  Project about  Medieval  Catalan  Jewish Communities”. Institut d’Estudis Món Juïc. Organització i moderació de la sessió. Xth Congress of the European Association for Jewish Studies. Paris. Dirigit per Esperança Valls.

-          Comunicació: A Tale of Two Neighborhoods: Being a Converso in 14th-century Barcelona", European Association for Jewish Studies, Paris. A càrrec de Clara Jáuregui.

-          Participació al International Medieval Congress organitzat per la Universitat de Leeds, Anglaterra, en la sessió Apocalypse Now: Medieval Millennialism across Time and Cultures II, amb el títol Jewish Messianism: From Medieval Iberia to the Ottoman Empire. A càrrec de Jordi Casals.

-          Intervenció en els cursos dels Juliols de la UB, Figures mítiques, fantàstiques i fantasmagòriques. De l'imaginari medieval a la narrativa actual, a la sessió d'Una minoria condemnada: els jueus catalans. A càrrec del Jordi Casals.

Setembre:

-          Sessió de treball al MUHBA amb Joan Roca, Esperança Valls i Tessa Calders per discutir aspectes del contingut del nou Espai Call.

-          The Santa Margarida’s hospital of Barcelona: a leper’s way of life", Disease and Disability in the Middle Ages Conference, University of Nottingham. A càrrec de Clara Jáuregui.

Octubre:

-          Sessió de treball al MUHBA amb Joan Roca, Esperança Valls i Tessa Calders per discutir aspectes del contingut del nou Espai Call.

Desembre:

-          “Le recyclage des manuscrits dans l'Archive Historique de Gérone”. VIIe Journée doctorale et post doctorale en paléographie et diplomatique hébraïques  l’EPHE. París. Jornada organitzada per l’Ecole Doctorale de l'EPHE, l’équipe SAPRAT i Labex HaStec. A càrrec d’Esperança Valls.

 

2015

Febrer:

-          Ponència, A Jewish Hospital inside the Christian city. The hekdesh of Barcelona in the Late Middle Ages", International Network for the History of Hospitals Conference, Dubrovnik. A càrrec de Clara Jáuregui.

Març:

-          12 de març. Inauguració de l’exposició permanent El Call. Els jueus a la Barcelona medieval, al Centre d’Interpretació del Call de Barcelona (MUHBA). L’Institut Món Juïc proposà i incentivà la remodelació d’aquest espai i, com a membres del comitè assessor científic del museu, va portar a terme les sessions de treball per realitzar aquest projecte.

-          Post a la secció de Medievalistes en bloc (IRCVM) del bloc de la revista Sapiens, 24 de març, amb Clara Jáuregui: La història com a negoci: la falsa sinagoga major de Barcelona. A càrrec de Jordi Casals.

-          Col·laboració de Jordi Casals en la transliteració, transcripció i traducció de la inscripció de Placa Commemorativa del passat jueu de la ciutat de Tarragona, parcialment en hebreu, per a la fitxa corresponent de la base de dades de Monuments Commemoratius de Catalunya projecte de la Secció Històrico-Arqueològica de l'Institut d'Estudis Catalans, dirigit pel Dr. Albert Balcells.

-          Col·laboració de Jordi Casals en la realització de la transcripció i traducció de fragments escrits en llengua hebrea del Diplomatari del Monestir de Santa Clara de Barcelona. Investigadora principal Carme Muntaner Alsina.

Abril:

-          Comunicació "In safe hands: management and care at Barcelona’s hospitals", International Medieval Congress of Leeds. A càrrec de Clara Jáuregui.

-          Presidència  d’Ana bejarano del comitè organitzador: BCN Hagadàs: història, narrativa i llegat artístic .

-          Jornades: BCN Hagadàs: història, narrativa i llegat artístic, organitzades per Ana Bejarano . Institució: Museu d’Historia de Barcelona (MUHBA).

Novembre:

-          6 de novembre. Reunió amb el  Dr. David Ceballos. Gabinet del Rectorat de la UB. En relació al V Congrés per a l’Estudis dels Jueus en Territoris de Llengua Catalana.

-          11 de novembre. Reunió amb Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya, en relació al projecte de recerca EDIM que s’està gestant a l’Institut Món Juïc.

-          20 de novembre: Reunió de l’Institut Món Juïc a Perpinyà amb el Dr. Robert Simon Melloul, de la Comunitat de Perpinyà,  Mme. Cabanas, adjunta de la Mairie de Perpinyà, Isabelle Doumayrou, directora de patrimoni de la Mairie de Perpinyà i Michelle Pernelle, arxivera de la vila. Motiu: Projecte Meïrí i Congrés Perpinyà 2017.

-          V Congrés per a l’estudi dels Jueus en Territoris de Llengua Catalana. 23, 25 i 26 de novembre de 2015. Barcelona-Palerm. En col·laboració amb el Servei d’Arqueologia de Barcelona, la Societat Catalana d’Estudis Hebraics, la Universitat de Barcelona, la Direcció General de Política Lingüística, el Museu d’Història de Barcelona, l’Officina di Studi Medievali i la Università degli Studi di Palermo.

-          23 de novembre, dins del marc del V Congrés per a l’Estudi dels Jueus en Territoris de Llengua Catalana, lliurament del II Guardó Feliu a Maria Cinta Mañé, de l’Arxiu de la Ciutat de Barcelona, guardó que vol reconèixer la tasca dels estudiosos que han fet aportacions importants relatives al judaisme català.

Publicació de MUNTANÉ, Josep Xavier. Regest dels documents de l’Arxiu Parroquial de Verdú relatius als jueus (1265-1484). 2 vol. Barcelona: Institut d'Estudis Món Juïc, 2015.  Amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Tàrrega, Museu Comarcal de l’Urgell, l’Ajuntament de Verdú i el Consell Comarcal de Tàrrega.

--------------------------------------------------------------------------------------

L'ús del català per difondre la recerca a tots els nivells

Des de l’Institut Món JuÏc maldem perquè l’ús del català sigui la llengua habitual per difondre la recerca en tots els nivells. Garantim l’ús del català en  qualsevol de les activitats que organitzem i sempre comptem amb servei de traducció perquè ningú no renunciï a emprar la nostra llengua. Amb l’esperit de palesar que l’ús del català no és cap obstacle perquè la recerca de qualitat travessi fronteres vam crear el Premi Cum Laude. 

 

2013

Octubre:

-          Reunió a l’Agaur amb Pere Pardo i Tessa Calders per signar el conveni amb l’institut en relació al premi en metàl·lic del Cum Laude.

Novembre:

-          Reunió amb Ignasi Casadesús per concretar els nous termes del premi Cum Laude: subvenció directa de l’AGAUR i despeses de la públicació a càrrec íntegrament de l’Institut Món Juïc sense l’aportació de cap universitat de la Xarxa Vives.

 

2014

Setembre:

-          Reunió a la UOC amb el jurat del Cum Laude per decidir el guanyador del 2013. La comissió d’aquesta edició la formen Carme Gregori, Jaume Portulàs i  Rosa Calafat. Guanyador Raül Garrigasait.

Desembre:

-          Reunió amb Ester Franquesa directora de Política Lingüística per demanar-li si la Direcció General es pot fer càrrec de les despeses de l’enviament del Cum Laude, la  petició és acceptada.

 

2015

Gener:

-          Dia 20: lliurament del premi Cum Laude al Paranimf de la Universitat de Barcelona i presentació de l’obra guanyadora de r Raül Garrigasait. L’Acte és presidit per Dídac Ramírez, Rector de la UB, compta amb la presència d’Ester Franquesa, directora de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ernest Marcos, director de la tesi i Tessa Calders, presidenta de l’Institut Món Juïc. En el decurs de l’acte, Marcel Corominas, interpreta unes peces al piano; Diana Coromines, Oriol Vila i Alambiq Teatre, interpreten un fragment teatralitzat de la versió catalana d’Agamèmnon de Carles Riba. Ardit Ensamble interpreta el Gaudeamus.

Juliol:

-          Reunió amb Pere Pardo i Imma Triadó (Direcció de l’Agència d’Ajuts Universitaris i de Recerca). S’acorda que el premi Cum Laude es gestioni directament amb l’AGAUR.

Setembre:

-          Dia 24 .Reunió a la UOC amb el jurat del Cum Laude per decidir el guanyador del 2014. La comissió d’aquesta edició la formen Carme Gregori, Carles Biosques i Rosa Calafat. Guanyadora Anna Pineda (UAB).

Octubre:

-          Dia 20. Reunió Esther Franquesa directora de Política Lingüística. S’acorda que la Direcció General es farà càrrec de les despeses de l’enviament del Cum Laude. S’acorda establir un nou premi Cum Laude, amb una prestació de 6.000€, destinat a les tesis de Dret i Empresa. Finalment es demana un petit ajut per a la traducció a l’anglès del català per a una sessió via streaming a la Universitat Hebrea de Jerusalem en el marc de V Congrés per a l’estudi dels jueus en els territoris de llengua catalana.

 

 

 

 

 

Cercador

0 resultats trobats