Saltar a continguts

Institut Privat d'Estudis Món Juïc

Navegació

Menú principal

Activitats 2001-2008

Cercador

Detalls catells I i II Congrés Ampliar imatge

L'any 2001 es va portar a terme el I Congrés per a l'estudi dels jueus en territoris de llengua catalana, entre les ciutats de Barcelona i Girona, amb un gran èxit de participació l'experiència es va repetir a l'octubre del 2004 entre Barcelona i Cervera. D'ambdós congressos se'n van publicar les actes.

Amb la idea de continuar donant a conèixer aquesta part de la nostra història, cultura i pensament, es va crear l'Institut Privat d'Estudis Món Juïc, fruit de la unió de diversos professors i ...

Cartell Presentació Actes Ampliar imatge
i presentació oficial de l'Institut Privat d'Estudis Món Juïc

Aquest acte es va portar a terme el 17 de març del 2006 a la Capella de la Universitat de Barcelona. Va presentar l'edició de les actes el Dr. Josep Ribera Florit i la doctoranda Esperança Valls, va presentar l'Institut Món Juïc.

Cartell Curs Viatges i viatgers Ampliar imatge

El curs va atraure a un públic més variat i es va portar a terme entre el 24 i el 26 d'abril del 2006. Es va debatre sobre el títol mateix del curs i es va seguir el recorregut de diferents peregrins, comerciants, representants, fugitius, etc. jueus que ens han deixat els seus relats i cròniques.

Cartell Curs La ciència en el judaisme catalàAmpliar imatge

El curs "La ciència en el judaisme català" es realitzà a la Universitat de Barcelona, entre el 8 i el 10 de maig del 2006. L'experiència va ser molt satisfactòria per l'especificitat del tema i va ser molt aclaridor, com van manifestar els assistents.

Cartell Eines Informàtiques Ampliar imatge

Entre el 22 i el 25 de maig del 2006 Pere Casanellas i Josep Turiel van oferir un curs titulat "Eines informàtiques aplicades als estudis hebraics" d'accés obert i lliure, a l'aula d?informàtica de la Universitat de Barcelona, per explicar quins recursos informàtics i a Internet un estudiant, investigador o professor, té al seu abast per aprofundir, organitzar, cercar informació, etc. referent a l'especificitat dels estudis hebreus i jueus.

Imatge de complementAmpliar imatge

El curs d'estiu "Lletres i Ciències del judaisme català" va ser tota una prova pilot a la Universitat de Cervera, que no havia realitzat cap activitat d'aquest tipus. Es va organitzar del 10 i el 14 de juliol del 2006.

Cartell La Càbala JuevaAmpliar imatge

Entre el 17 i el 21 de juliol del 2006, l'Institut Món Juïc va organitzar les primeres jornades d'estiu a la Facultat de Teologia sota el títol "La càbala jueva". Diferents professors, investigadors i especialistes de diferents camps, varen estar definint i aprofundint en el tema de la càbala. Aquest va ser un curs de divulgació, si bé no exempt de rigorositat i el tema tractat es va enfocar des d'un punt de vista universitari i rigorós.

Cartell La dona jueva a CatalunyaAmpliar imatge

El mes de desembre del 2006, entre l'11 i el 13, l'Institut Món Juïc amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones va oferir un curs titulat "La dona jueva a Catalunya" a la Universitat de Barcelona. Es va considerar que per la importància de la dona dins la societat judaica s'havia de recalcar el seu paper, no només de transmissora de la tradició, sinó com a escriptora, científica, etc.

CARTELL III CONGRÉS Ampliar imatge

III Congrés per a l'estudi dels jueus en territoris de llengua catalana. 15, 16, 17 i 18 d'octubre de 2007. Barcelona -Perpinyà. Organitzat per l'Institut d'Estudis Món Juïc amb la col·laboració de la Societat Catalana d'Estudis Hebraics (IEC), Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Perpinyà.

Invitació a l'homenatgeAmpliar imatge

Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona. 17 d'octubre de 2007.
Dins dels actes del III Congrés per a l'estudi dels jueus en territoris de llengua catalana.

Invitació Solemne Acte d'InvestiduraAmpliar imatge

Des de l'Institut es va promoure la Investidura de Doctor Honoris Causa al professor Eduard Feliu que va culminar en un acte solemne el 6 de novembre de 2007 al Paranimf de la Universitat de Barcelona.

Informació web Facultat Teologia CursAmpliar imatge

Curs "Els jueus als territoris catalans" dins de el Curs de Formació Permanent de la Facultat de Teologia de Catalunya, portat a terme per Tessa Calders, Verònica Vives i Esperança Valls del 8 de novembre al 20 de desembre de 2007.

Invitació presentació IECAmpliar imatge

El 26 de juny de 2008 es va portar a terme la presentació del llibre resultat de la investigació a l'Arxiu Diocesà de Barcelona de VALLS (Coord. i dir); ABELLA; GÓMEZ; JUANHUIX; RINCÓN; VIVES. Regest dels documents de l'Arxiu Diocesà de Barcelona relatius als jueus. Barcelona: Institut d'Estudis Món Juïc; PPU, 2008. Col·lecció Bet Genazim, 1. Al matí a la sala Pi i Sunyer de l'Institut d'Estudis Catalans de la mà del Dr. Eduard Feliu i el Dr. Antoni Iglésias. A la tarda a l'Espai Call del ...

Detall portada Llibre Mariona Vernet Veure galeria Ampliar imatge

La presentació de la publicació de la seva tesi dins de la Col·lecció Cum Laude es va portar a terme el 30 de setembre de 2008 a la Sala Pere i Joan Coromines de l'Institut d'Estudis Catalans. Presidiren l'acte la Dra. Montserrat Jofresa (presidenta de la Societat Catalana d'Estudis Clàssics, filial de l'IEC), el Dr. Bernat Joan (Secretari de Política Lingüísitica de la Generalitat de Catalunya), el Dr. Jordi Matas (Vicerector de Política Lingüísitca de la Universitat de Barcelona) i el Dr. ...