Saltar a continguts

Institut Privat d'Estudis Món Juïc

Navegació

Menú principal

XARXA SOCIAL - PRESONS

L'Institut d'Estudis Món Juïc, l'objectiu principal del qual és orientar els estudis i la recerca del judaisme català, ha ofert als interns dels centres penitenciaris Lledoners i Brians1 la possibilitat de formar part d'un dels seus projectes més ambiciosos: la localització, l'estudi i la divulgació de documents relacionats amb el món jueu dipositats en els arxius de les principals poblacions catalanes on hi hagué presència jueva.

La participació dels centres penitenciaris citats en aquest projecte està regulada per un conveni entre el Departament de Justícia i l'Institut Món Juïc, essent la Biblioteca de Lledoners i la pedagoga de Brians1 les coordinadores del mateix. Aquest conveni contempla dues fases d'intervenció: la primera fase, amb una durada de 6 mesos, estarà dedicada a la formació teòrica i pràctica. La segona fase, tindrà una durada inicial de 3 mesos, amb possibilitat de pròrroga, i consistirà en la localització i catalogació de documents jueus.

LLEDONERS
El dia 3 de març es va inicià a Lledoners la fase de formació on hi ha un nombre de 25 participants. Aquesta formació consisteix en un curs de paleografia per dotar als participants d?habilitats que els permetin llegir documents escrits en català medieval (segles XIV i XV). El curs està impartit pel Dr. Ramon Magdalena, professors de filologia semítica a la Universitat de Barcelona.

BRIANS I

El dia 4 de març es va iniciar a Brians I la fase de formació en el que s'ha inscrit 15 interns i 4 internes. Aquesta formació consisteix en un curs de paleografia per dotar als participants d?habilitats que els permetin llegir documents escrits en català medieval (segles XIV i XV). El curs està impartit pel Dr. Antoni Iglesias, professor de paleografia i diplomàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els participants van mostrar molt interès a la vegada que demostraren notables habilitats per a la lectura de documents antics. Tant el professor com els alumnes veieren aquesta iniciativa molt positivament.

La Dra. Meritxell Blasco, professora de la Univesitat de Barcelona, coordinarà la segona part del projecte que consistirà en caatalogar i transcriue diversos documents procedents de l'Arxiu Històric Municipal de Barcelona.

ANNA PÉREZ HIDALGO