Saltar a continguts

Institut Privat d'Estudis Món Juïc

Navegació

Menú principal

Resolució Parlament de Catalunya

Cercador

Tessa Calders, Josep X. Muntané i Jorge Burman presents a la votació Ampliar imatge
Resolució del Parlament de Catalunya per a la creació de la Xarxa de Calls

La Diputada Glòria Renom, a instàncies de l'Institut Món Juïc, després d'haver parlat amb tots els representants dels grups del Parlament, va presentar la proposta per CiU.

La Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya va aprovar el 16 d'octubre de 2013, per unanimitat, la proposta per a la creació d'una xarxa de calls jueus a Catalunya. Aquesta xarxa serà el punt de partida per a realitzar estudis que permetin una visió global del judaisme català.

La mesura inclou un catàleg exhaustiu del patrimoni, la creació de rutes culturals i turístiques i la recreació històrica dels calls. També es proposa utilitzar les noves tecnologies per accedir a la documentació dels arxius digitalment per tal de fer arribar una informació sempre actualitzada, acurada i atractiva a un turisme d'alt nivell.

Finalment, la proposta de resolució aprovada demana considerar la possibilitat d’impartir aquesta temàtica a les escoles i als instituts mitjançant la introducció del judaisme català en els programes d’història de Catalunya. Glòria Renom, diputada de CiU i proposant de la mesura, ha assegurat que la xarxa permetrà l’elaboració d’una història del singular judaisme català ben documentada i de gran abast.

 

Registre de Sessió núm 10 16 octubre 2013, proposta Xarxa de Calls, pàg. 16

 

Annex: Registre de Sessió   (pdf 541.44KB)
Proposta resolució