Saltar a continguts

Institut Privat d'Estudis Món Juïc

Navegació

Menú principal

Reconeixements

Dr. Josep Ribera Florit Ampliar imatge

El dia 18 d'octubre de 2007, al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona, dins dels actes del III Congrés per a l'estudi dels jueus en territoris de llengua catalana, es va portar a terme l'homenatge al Dr. Josep Ribera i Florit, catedràtic emèrit del Departament de Semítiques, Secció d'Hebreu i Arameu de la Universitat de Barcelona i president del I i II Congrés. Pere Casanellas presentà el perfil biogràfic i acadèmic, i el Dr. Joan Ferrer el seu darrer treball sobre Meixul·lam de Piera.

Acte d'investidura Ampliar imatge

El 6 de novembre de 2007, al Paranimf de la Universitat de Barcelona, Eduard Feliu i Mabres, president de la Societat Catalana d'Estudis Hebraics, filial de l'IEC, va ser investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de Barcelona.

Josefina Ferrater Mestre Ampliar imatge

El dijous 13 de desembre de 2007, l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel va portar a terme un sopar - homenatge a Josefina Ferreter Mestre. Us mostrem aquí les paraules d'Andreu Lascorz, president de l'ARCCI:

Ahir dijous dia 13, a Reus, es va retre Homenatge a la Josefina Ferrater Mestre. (ARCCI)

Als 96 anys -fa un any- ens va abandonar la Josefina Ferrater Mestre. Persona culta i discreta ens va deixar un magnífic testimoni per tal d'ajudar a conèixer el judaisme català: el RITUAL DE PREGÀRIES JUEVES (Séder d'Amram Gaó), volum número 2 de la Biblioteca Judaico-Catalana, publicat per la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Girona l'any 1995.

La Josefina Ferrater, llicenciada en filologia semítica per la Universitat de Barcelona ens va aproximar a la realitat espiritual jueva, mitjançant una orientadora introducció i una excepcional traducció d'una part del Séder.

El rabí Amram, Gaó (excel·lència o eminència) de la ciutat iraquí de Sura, al s. IX, fou ...