Saltar a continguts

Institut Privat d'Estudis Món Juïc

Navegació

Menú principal

Entitats col·laboradores

Enllaç Institut Ramon Muntaner Link

L'objectiu principal de l'Institut Ramon Muntaner. Fundació Privada dels Centres d'Estudis de Parla Catalana és donar suport als Centres i Instituts d'Estudis, entitats sense afany de lucre que tenen com a prioritat la recerca i la difusió de la història, la geografia, l'etnografia, el patrimoni, la literatura, etc., dins el seu entorn més immediat, l'àmbit local i comarcal, on actuen com a dinamitzadors culturals realitzant una tasca social molt important. Per aquest motiu s'estan posant en marxa tota una sèrie de projectes que faciliten la interconnexió, la circulació de la informació i la difusió de les seves activitats i projectes.

Logotip departament de justícia

Per mitjà de la signatura d'un conveni s'iniciarà un programa pilot de recerca dins dels projecte Xarxa de Calls per als presos de Can Brians I i Lladoners. Després de dos mesos de formacions, que s'iniciaran el març de 2010, un grup de presos participarà en la identificació i trasncripció de diversa documentació procedent dels arxius catalans.

Logotip UB

Un projecte de recerca encapçalat per la Dra. Tessa Calders Artís amb un equip format per les Dres. Montserrat Casas, Meritxell Blasco i Anna Bejarana, pel període 2009-2010, permetrà l'estudi de la documentació relativa als jueus de l'Arxiu Històric Municipal de Barcelona.

Enllaç Arxiu Històric de la Ciutat Ampliar imatge Link

L'arxiu col·labora en la reproducció d'imatges del seu fons documental per facilitar el material que treballaran els presos de Brians I i Lledoners.