Saltar a continguts

Institut Privat d'Estudis Món Juïc

Navegació

Menú principal

Cum Laude 2014

Cercador

Raül Garrigasait i Ernest Marcos Ampliar imatge
Guanyador del V Premi Cum Laude (Tesis 2013): Raül Garrigasait, Universitat de Barcelona

Raül Garrigasait Colomés, de la Universitat de Barcelona, ha estat guardonat per la tesi L’hàbit de la dificultat. Wilhelm von Humboldt i Carles Riba davant l’Agamèmnon d’Èsquil.
Raül Garrigasait (Solsona, 1979) és llicenciat en Filologia Clàssica amb premi extraordinari de llicenciatura (2002). El 2013, es va doctorar a la UB amb la qualificació excel·lent cum laude. També va fer un postgrau de traducció literària a la Universitat de Gal·les-Swansea (2008), on va ser lector de català entre el 2004 i el 2006. Així mateix, ha fet estades d’estudis a la Universitat Albert Ludwigs de Friburg i a la Universitat Nacional Capodístrias d’Atenes.
Des de l’octubre del 2008, és director editorial de l’Editorial Alpha - Fundació Bernat Metge i responsable de la col·lecció Bernat Metge d’autors grecs i llatins. És autor del llibre d’assaig Els gos cosmopolita i dos espècimens més. Històries i assajos (Acontravent, 2012) i del poemari La tendra mà de cada arrel, Premi Octavio Paz de Poesia 2004 (Viena Edicions, 2005). Ha publicat traduccions del grec antic (Cartes, de Plató), del grec modern (Alèxandros Papadiamandis, Stratis Myrivilis i Nikos Karuzos), de l’alemany (Johann W. Goethe, Rainer M. Rilke, Joseph Roth, Peter Sloterdijk, Rüdiger Safranski) i de l’anglès (Zygmunt Bauman).
El Paranimf de l’Edifici Històric de la UB va acollir el dimarts, 20 de gener de 2015, l’acte de lliurament de la cinquena edició del Premi Cum Laude, que convoca a l’Institut d’Estudis Món Juïc amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats.
En l’acte de lliurament hi van intervenir el rector de la UB, Dídac Ramírez; el vicepresident primer de la Xarxa Vives d’Universitats, Joan Viñas; la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, i la presidenta de l’Institut Món Juïc, Tessa Calders, a més del director de la tesi guanyadora, Ernest Marcos, professor del Departament de Filologia Grega de la UB.