Saltar a continguts

Institut Privat d'Estudis Món Juïc

Navegació

Menú principal

Cum Laude 2010

Cristina Sanjust i Latorre

Cristina Sanjust, doctora en història de l'art per la UAB amb menció de "Doctor europeu", va ser la guanyadora de la tercera edició del premi "Cum laude" convocat per l'Institut Món Juïc, amb la col·laboració de la Xarxa Vives. La seva tesi "L'obra del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes des de la seva fundació fins al segle XVI. Un monestir reial per a l'orde de les clarisses a Catalunya" ha obtingut el reconeixement del jurat de la convocatòria.
La tesi guanyadora, dirigida per Anna Muntada, professora del Departament d'Art i Musicologia de la UAB, va obtenir la màxima qualificació -cum laude- per part del tribunal quan va ser llegida, el 31 de març de 2009, així com la menció de "Doctor europeu".

El jurat del premi "Cum laude" també va considerar oportú atorgar una menció a Ada Cortés, també de la UAB, per la tesi "L'arquitectura domèstica de les ciutats romanes de Catalunya. Època tardorepublicana i altimperial", i a Carme Berlabé, de la Universitat Abat Oliba, per la tesi "El Museu Diocesà de Lleida. La seva formació i la legitimitat del seu patrimoni artístic".

Cristina Sanjust i Latorre (Barcelona, 1978) actualment és professora del Departament d'Art i Musicologia de la UAB i de la Fundació UAB Study Abroad. Forma part del projecte de recerca "Topografía de la espiritualidad femenina en Cataluña y los reinos peninsulares de la Edad Media", projecte internacional finançat en part pel govern espanyol; ha estat consultora externa de la Fundação para a Ciência e a Tecnologia de Portugal i membre del grup de recerca "Lignacat". Ha treballat en un projecte de recerca de la Fundació Paul Getty a Los Angeles (EUA) i és conferenciant de l'Associació Smithsonian.